III. turnaj DOTIKO CUPU

07.03.2011 19:09

III. turnaj DOTIKO CUPU

  Již v polovině února se v tenisové hale ve  Waldmünchenu konal další turnaj letošní tenisové soutěže amatérů DOTIKO TENIS TOUR o pohár starosty města Domažlic 2011. A tak jak je v letošním ročníku pravidlem, žádná z dvojic předchozích vítězů neobhájila své vítězství a proto se vítězem stala další, neprávem trochu opomíjená dvojice  – Milan Novák ml. s Davidem Hůttou.

Ve finále, které se hrálo až od 21 hodin, již zmíněný pár porazil po velkém boji kolovečské Hrušku s Hájkem. Pro ně to byl již třetí tie-break toho dne a pro ně narozdíl od předchozích bohužel první prohraný. Na vysvětlenou snad jen tolik, že tato dvojice se zatím stále rozehrává jednak pro podzimní zranění Hrušky a také pro pracovní zaneprázdnění Hájka. Na třetím místě se umístili Vladimír Beránek s Jardou Říhu, kteří v souboji o finále těsně neuspěli právě s kolovečskou dvojicí. Svůj souboj o třetí místo s klenečskými Mírou Hojdou a Pavlem Smazalem však vyhráli od „zeleného“ stolu, když Hojda se Smazalem byli předčasně odvoláni k večeři a k utkání již nenastoupili.

Turnaj měl také ještě několik dalších zajímavých údajů, které stojí za zveřejnění. Poslední dvojicí ve startovním poli, která absolvovala všechny turnaje ve stejném složení je mezi tenisty velice oblíbená draženovská dvojice manželů Evy a Honzy Gožďálových. Maximální počet turnajů absolvovali ještě další 4 hráči, avšak již s různými spoluhráči. Nejúspěšnější ženou v žebříčku je C. Hartmannová, která přesto, že sehrála zatím pouze 2 turnaje figuruje v individuálním žebříčku již na 5. místě. Skoro neuvěřitelný je věkový rozdíl účastníků, mezi nejmladším Davidem Žákem a nejstarším „klenčákem“ (z pochopitelných důvodů jej nechceme jmenovat) je takřka 60 let.

„Je více než zřejmé, že obliba zimních turnajů amatérů roste, což dokazuje počet účastníků toho posledního – 38, i přes probíhající chřipkovou epidemii.  Je také jasné, že zimní přestávka je pro tyto nadšence bílého sportu hrozně dlouhá a proto se rádi v zimě sejdou v hale.  I tak se v oddílech kde není hala během roku více nehraje než hraje, protože venkovní sezona je v našich klimatických podmínkách cca jen 5 měsíců během nichž se tito nadšenci bílého sportu nemohou svého sportu nasytit na celý rok. Takže je škoda, že hala je poměrně daleko, určitě by našla využití i u nás ať už by stála v Domažlicích či jiném městě v okrese. Mohli bychom pořádat turnaje nejen pro dospělé, ale hlavně pro mládež, tak jako o uplynulém víkendu, kdy jsme ve Waldmünchenu pořádali turnaj pro dětskou přípravku, říká za pořadatele Vladimír Berákek, organizační duše této zimní série dospělých.

Poslední turnaj amatérské soutěže je naplánován na tuto sobotu 12. března znovu v hale ve Waldmünchenu. Začátek je opět v tradičních 9 hodin a všichni amatéři jsou srdečně zváni. Všechny informace, pravidla a kompletní žebříčky můžete najít na www.tenistour.cz.

Zpět