II. ročník TENISOVÉ DOTIKO TOUR zná své vítěze

09.11.2010 19:36

II. ročník TENISOVÉ DOTIKO TOUR zná své vítěze

  S příchodem podzimu poznal své vítěze i II. ročník DOTIKO TENISOVÁ TOUR o pohár starosty města Domažlice 2010 ve dvouhrách a ve čtyřhrách. Poháry od starosty a finanční odměny věnované do soutěže firmou pana Ticháčka převzali vítězové při posledním z dvanáctidílného seriálu turnajů při tradičním Svatováclavském turnaji. A proto, že jméno vítěze nebylo známo do poslední chvíle čekalo se s vyhlášením až do pozdního odpoledne.

Poháry a finanční odměny z rukou starosty města Ing. Miroslava Macha a pana Jaroslava Ticháčka, majitele sponzorské firmy, převzal za úspěšně absolvovaný ročník ve dvouhrách staronový vítěz Vladimír Beránek na prvním místě, Pavel Hájek na místě druhém a na třetím Václav Šaloun. Také stupně vítězů pro čtyřhru obsadily páry v téměř stejném složení jako v loňském premiérovém ročníku. Jenom loňští vítězové letos skončili na druhém místě a obhajobu jim tedy překazil vítězný pár Vladimír Beránek – Michal Duba. Druzí tedy nakonec skončili Jaroslav Hruška – Pavel Hájek a třetí místo stejně jako vloni obsadil pár Václav Dvorský – Hynek Šindelář.

Přestože veškeré výsledky, podrobnosti a fotografie z letošního i loňského ročníku lze najít na internetových stránkách věnované této soutěži www.tenistour.cz, rozdělíme se s vámi o pár letošních zajímavých údajů. Začínalo se ve Waldmünchenu pod střechou haly známým Berry Cupem a tour dále navštívila Babylon, Poběžovice, Koloveč a Domažlice, kde se sehrálo nejvíce turnajů. Bohužel jeden z oblíbených holýšovský odpadl pro nepřízeň počasí. Celkem se zúčastnilo 163 hráčů (několik hráčů čtyřhry však bylo zapsáno v několika dvojicích). Do čtyřher, kde bylo nejvíce přihlášených se objevilo 81 párů, pouze s jednou výjimkou také všichni ze soutěže jednotlivců. Vítězný pár měl nejvíc vítězství 5 (z 8 akcí), procentuálně však nejúspěšnější byl pár Hlavatý – Červený, který sehrál 2 turnaje a oba vyhrál. Nejúspěšnější a nejpilnější ženou byla Eva Gožďálová, když body získávala jak se svým manželem, tak s kolegyní z domažlického B družstva Patricií Dvořákovou.

 

Další ročník DOTIKO TENIS TOUR o pohár starosty města Domažlic pro rok 2011 začne již v roce letošním a to příští sobotu 13. listopadu halovým turnajem v Německém Waldmünchenu. Pořadatelé zvou všechny amatérské vyznavače bílého sportu k setkání a ke strávení příjemného dne s raketou v ruce. Přihlášky na telefon Vl. Beránka 602 493 438, nebo H. Šindeláře 777 261 017 zasílejte do čtvrtka 11.11.

Zpět