Zhodnocení sezóny DTT 2011

09.11.2011 11:58

IV. ročník DOTIKO TENIS TOUR startuje

   O nadcházející sobotě 12.11.2011 v 9 hodin startuje nový již IV. ročník DOTIKO TENIS TOUR 2012 O pohár starosty města Domažlice, a stejně tak jako v minulých letech proběhne zimní část v tenisové hale ve Waldmünchenu. Na zajímavosti, výsledky a postřehy z uplynulého ročníku jsme se zeptali jednoho z organizátorů této soutěže Hynka Šindeláře.

   „Celkem se na území domažlického okresu odehrálo 17 turnajů. 14 ve čtyřhrách a 3 ve dvouhrách. Tento poměr také koresponduje s vyšším zájmem hráčů o hraní čtyřher. Přeci jen se na „deblech“ sejde více lidí, je větší legrace a naplní se tím i nedílná část soutěže a to je ta společenská“, říká Hynek Šindelář a pokračuje v hodnocení uplynulého ročníku.

„Stejně jako začíná letos DOTIKO TENIS TOUR začal i ten minulý ročník několika turnaji v tenisové hale ve Waldmünchenu, celkem jsme jich uspořádali pod střechou pět. Koncem dubna se stihl sehrát ještě jarní Novák cup a následovala turnajová přestávka vyplněná soutěžemi Davis cupu, které vyplňují každý víkend v květnu a červnu. Kolotoč turnajů se roztočil opět se začátkem prázdnin a skončil na Sv. Václava v září. V průběhu loňského ročníku jsme navštívili celkem 6 měst, kromě již zmíněného Waldmünchenu také Holýšov, Poběžovice, Babylon, Koloveč a samozřejmě Domažlice, kde bylo odehráno nejvíce turnajů 5 čtyřher a 2 dvouhry. Ještě uvedu několik zajímavých čísel než odtajníme vítěze. Celkem se zúčastnilo všech turnajů 120 hráčů, kteří vytvořili 90 párů, v kterých se některá jména objevila vícekrát. Prim v tomto vedl Vláďa Beránek, který v sezoně vystřídal 5 partnerů a partnerek. Stejné jméno figuruje i u nejčastějšího účastníka na jednotlivých turnajích - 15 ze 17. Všichni, kdo se tenisem zabývají, Vláďu znají a ví, že je to nezdolný nezmar pro kterého je tenis velkou láskou a vlastně se ani nad těmito čísly nepozastaví. Nebýt povinné rodinné dovolené měl by snad 100% účast. Procentuálně nejúspěšnější dvojicí ve čtyřhrách byla dvojice Barnáš – Šaloun, která ze dvou účastí vytěžila jednou vítězství a jednou finále. Letos jsme také vyhlásili vítězku té krásnější poloviny lidstva a nejúspěšnější ženou se stala Cilka Hartmann, která si vítězství vybojovala před Evou Gožďálovou až v posledním turnaji na Sv. Václava a to jen díky lépe zvládnutému závěru tohoto klání.  Celkově obsadila 14. místo v jednotlivcích, Eva pak byla 16.“.

„ A nyní již k výsledkům. Hodnotily se 3 kategorie. Dvouhry, čtyřhry páry a letos poprvé i čtyřhry jednotlivci. Ve dvouhrách zvítězil Vláďa Beránek (Jiskra) před Pavlem Hájkem (Slavoj Koloveč) a Vaškem Kubecem (Spartak Klenčí). Ve čtyřhrách párů dvojice Jaroslav Hruška – Pavel Hájek (Slavoj Koloveč) před dvojicí V. Beránek – Michal Duba (Jiskra) a Milan Novák ml. – David Hůtta (Jiskra). Jednotlivce s velikým náskokem 45 bodů opanoval již mnohokrát zmiňovaný Vláďa Beránek (Jiskra) před nerozlučnou dvojicí Hruška – Hájek (Koloveč). Ti pak skončili na 2. až 3. místě spolu, protože absolvovali všechny turnaje společně“.

   Závěrem ještě Šindelář dodává: „Velké poděkování patří jak hlavnímu sponzorovi firmě DOTIKO, tak Městu za jejich podporu této ještě poměrně nové myšlence. Zástupci obou zmíněných institucí p. Ticháček za DOTIKO a místostarosta Mgr. Štípek se také zúčastnili slavnostního předání cen a finančních odměn při příležitosti konání závěrečného Svatováclavského  turnaje. Pan Ticháček ještě navrch přidal finanční prémii na občerstvení, takže jsme mohli účastníky pohostit. Celkové výsledky černé na bílém, podrobnosti a fotografie pak najdete na internetových stránkách www.tenistour.cz.

Zpět