TENISOVÉ DOTIKO TOUR 2017 ZAČALA

17.01.2017 21:37

Na konci roku 2016 tedy přesně 30. prosince se sešlo 18 tenisových nadšenců, aby zahájilo nový ročník tenisového okresního klání. Posilou jim byly 3 páry z německých příhraničních oddílů, které učinily turnaj početnější a hlavně jej posunuly do kategorie mezinárodních J

DOTIKO TENIS TOUR O POHÁR STAROSTY MĚSTA DOMAŽLICE, jak zní celý oficiální název soutěže, výsledkově sdružuje všechny turnaje, které se pořádají na území okresu a na podzim tak každoročně z výsledků vyplyne nejlepší amatérský tenista. Pravidla a další podrobnosti najdete na www.tenistour.cz . Záštitu této soutěži a poháry pro nejlepší věnuje každoročně starosta města Domažlice p. Mach a p. Ticháček prostřednictvím své firmy věnuje každoročně finanční prostředky na odměny pro nejlepší. Letos stejně jako v minulých letech organizátoři jednotlivých akcí plánují na 20 turnajů a to jak ve dvouhře, tak hlavně ve čtyřhře. Hrají se v 7 městech – v Domažlicích, H. Týně, Babyloně, Holýšově, Staňkově, Poběžovicích a zimní část v tenisové hale ve Waldmünchenu.

   Zpět tedy k proběhnuvšímu turnaji. Dopoledne se rozehrály základní skupiny na jeden set, které rozdělily zúčastněné dvojice na ty šťastnější a méně šťastné pro odpoledne zápasy ve finálové skupině a ve skupině útěchy. Vznikly tím výkonnostně vyrovnané zápasy plné dramatických okamžiků. Nad vším se ovšem vznášela novoroční pohoda a radost z odvedeného výkonu. Ten nejlepší výkon který přinesl vítězství předvedla dvojice Petr Lampa a Honza Zdychynec z Holýšova před Cilkou Hartmann z Waldmunchenu s Jardou Lukáškem z Klenčí. Vítězství holýšovských však bylo do posledního okamžiku vážně ohroženo. Domažlická dvojice Jirka Pivoňka a Hynek Šindelář mohla vítězstvím v posledním zápase dne s hosty z Nýrska - Honzou Turečkem a Rosťou Raškem strhnout celkové vítězství na svou stranu. Zápas probíhal ve vítězných vlnách, kdy chvíli tahali za delší konec naši a pak zase soupeř. Několika chybami v závěru pak domažlická dvojice nabídla vítězství soupeři a ten jím nepohrdl. Třetí tak tedy skončili nýrští a čtvrtí domažličtí. Na dalších místech se umístili němečtí přátelé Roland Welner – Johan Werner, Roland Hahn – Norbert Werner, Alex Diling – Tomas Spitzenberger, vždy střídavě odděleni v pořadí českými páry Dušan Gallo – Karel Dolejš a Honza Vaněk – Natálka Bartošová.

   Na další turnaje ve čtyřhře organizátoři zvou a na všechny se těší 21. ledna a 25. února, dvouhra je pak v plánu jako každý rok na velikonoční sobotu.

Zpět