Dotiko Tenis Tour 2011 začala

08.12.2010 17:02

Waldmünchen – Přestože pevnou termínovou listinu pro soutěžní rok 2011 bude tvořit okresní tenisový svaz až začátkem dubna příštího roku, má již Dotiko Tenis Tour o pohár starosty města Domažlic 2011 za sebou první díl z nového ročníku seriálu tenisových turnajů.

 

Z vyhlašování výsledků Dotiko Tour.

 

Autor: archiv

Než se tenisté na jaře poprvé sejdou na antuce, čeká je celkem pět turnajů pod střechou. První z turnajů pro hráče ve čtyřhře byl zahájen uplynulou sobotu halovým turnajem ve Waldmünchenu pod názvem Dotiko Cup I. Další turnaje budou následovat 4. 12., 22. 1., 12. 2. a 12. 3. Zúčastnilo se jej osmnáct hráčů a vítězství, stejně jako při loňské premiéře se podařilo vybojovat dvojici Dvorský – Šindelář, když ve finále zdolali pár Kuneš – Pajma. Souboj o třetí místo se lépe vydařil zkušenější dvojici, šéfované matadorem chodských kurtů Jardou Lukáškem hrajícím se Zdeňkem Helclem. Vítězství si připsali nad nadějemi, o kterých jistě v budoucnu uslyšíme, Martinem Jahnem s Honzou Králem.

Tyto výsledky také určily průběžné vedení v novém ročníku, který bude mít své vyhlášení opět koncem září při Svatováclavském turnaji v Domažlicích a o kterém budeme na stránkách Domažlického deníku pravidelně informovat.

Novinkou pro letošní rok je rozhodnutí pořadatelů vyhodnocovat v kategorii čtyřher nejlepší páry i nejlepší jednotlivce po vzoru světových žebříčků. „Znamená to, že v případě stejné účasti každého z nejúspěšnější dvojice ročníku budou vítězové dva, ale v případě, že jeden z této dvojice se zúčastní více turnajů, nebo bude mít s dalším z možných partnerů více získaných bodů, stane se celkovým vítězem jednotlivec,“ vysvětluje za pořadatele Hynek Šindelář a pokračuje: „Tato změna byla zavedena na popud připomínek účastníků tenisové tour v uplynulých dvou ročnících.“

Kompletní výsledky a vítězové budou vyhlášeni v září příštího roku. „Pro úplnost snad ještě pravidlo, že vyhodnocování amatérů se koná ve společné kategorii mužů i žen,“ dodává Šindelář.

 

Zpět