Tenisté Beránek s Lukáškem vyhráli Berry Cup

28.01.2013 20:05

Waldmünchen – Teprve druhým turnajem pokračovala ve Waldmünchenu zimní část Dotiko Tenis Tour 2013. Z vítězství v Berry Cupu, jak se tradiční klání ve čtyřhře pořádané tenisovým nadšencem Vladimírem Beránkem nazývá, se na konci jedenáctihodinového maratonu zápasů radovali Lukáš Beránek s Jaroslavem Lukáškem.

O tom, že je v zimě po tenisu hlad, svědčilo rekordních patnáct párů, které v sobotu do kryté haly dorazily. Pořadatelé je rozdělili do tří skupin, nasazeny byly páry L. Beránek – Lukášek, Vl. Beránek – Duba a Šaloun – Hartmann. Po zápasech ve skupinách postoupilo do pavouka osm nejlepších, k nim byly nalosovány méně úspěšné páry. Každá dvojice tak sehrála minimálně pět zápasů.

Beránek s Lukáškem sice ve skupině jednou zaváhali, ale cestu pavoukem zvládli bez velkých trablů a ve finále porazili pár Goblirž – Vaněk v tiebreaku 7:5. Navázali tak na svoje vítězství z prvního turnaje letošního seriálu a vévodí žebříčku Dotiko Tenis Tour. Zároveň si spravili chuť po loňském Berry Cupu, kdy měli na raketě pozdější vítěze Šindeláře s Šalounem, ale ztratili vedení 4:0.

Za druhými Gobliržem s Vaňkem skončili Čapek s Meindlem, kteří ve čtvrtfinále ukončili pouť vítěze dvou posledních ročníků Šindeláře. Ten tentokrát nastoupil s Dvorským. Deset bodů získali také Vl. Beránek s Dubou.

Loňští finalisté Novák s Hůttou skončili až na 5. – 8. místě, stejně jako kolovečtí Hruška s Hájkem a páry tvořené hráči, kteří ví, jak chutná vítězství v Berry Cupu, Šaloun se staňkovskou rodačkou Cecílií Hartmann a Šindelář s Dvorským.

Vítězové kromě dvaceti bodů do průběžného hodnocení získali putovní pohár. Další turnaje se konají 16.2., 16. 3. a 30. 3.. Novák Cup, který je na programu koncem dubna, se už má hrát na antuce.

Autor: Václav Tauer

Zdroj: domazlicky.denik.cz/

Zpět